Huove

Alkukausi 2012

Pakkasen paukkuessa on mukava suunnitella tulevan kauden kalastuksia (tainno, mukavampi olisi olla kalalla, mutta kun ei näillä keleillä kehtaa). Kävimme tuossa taannoin Timpan kanssa yhdellä (ehkä niitä pari meni) paikallisessa korttelikapakissa katselemassa talvista kaupunkia. Vähemmän yllättäen keskustelu pyöri pääasiassa kalastuksen ympärillä.

Illan edetessä puhuttiin paljon tulevan kauden onkihommista keskittyen erityisesti kauden alkupuolen karkeloihin. Jossain vaiheessa hokasin, että tästä on nyt tehtävä muistiinpanoja. Loppua kohden horjahtelevammalla käsialalla paperille on kirjailtu suuria suunnitelmia. Ulosanti ei ehkä joka kohdassa ole ihan selkein, mutta tunnelman takaamiseksi seuraava on lähes suora jäljennös kuulakärkikynällä paperille laaditusta listasta  (lisättynä muutamia jälkikäteisellä huomautuksella):

:Huhtikuu:

Sumarit (maalis-huhtikuu)

   –> Kärnä

-Kevätmertsari

Jäiden lähtö:

-Kevätjärväri!

-Kututoutain ja hauki

 

:Toukokuu:

-Loppukuusta mökin vuokraus erään virranpätkän laidalta! + sauna (tarkoitus olisi siis lopullisesti selvittää, löytyykö tuolta pätkältä jalompaa kalaa).

-Poltinkoski!

-Taimen Keski-Suomi!

 

:Kesäkuu:

-Taimenta koskilta vitusti!! med Samuli (Vaimo sai kesätyötä Jyväskylästä, joten Samuli perheineen viettää kesän Keski-Suomessa. Tätä pitää hyödyntää ja ottaa taas pitkästä aikaa jotain Keski-Suomen kohteita ohjelmaan, suunnitelmia on jo tehty.)

-Toutain syönnöksellä

-Kesä + Heinä: taimenta Nässyltä iltapistoina!

 

:Heinäkuu:

-Ehkä pohjoinen (tähän lisäyksenä se, että Samulin kanssa keskustelimme tuossa taannoin, ja hänelle ei Elokuun alun perinteinen Repparin reissu käynyt. Sen sijaan alettiin suunnittelemaan tutustumista Reisaan hinäkuun puolella.)

-Popperilla hauki + ahven

-Kuha!

-Purkifossen –> Timo maksaa! (tästä myös Samulin kanssa hehkuttiin)

-Tässä vaiheessa A4:nen alkoi olemaan täynnä ja olutta otettu sen verran, että raha ei enää ollut mikään ongelma. Niinpä lapun alalaidasta löytyy horjuvalla käsialalla listäyksia, kuten Reppari + Gaula + Florida Keys. Ilmeisesti melkoinen kalakierros oli suunnitteilla.

On tuossa ihan kattava lista muutamalle alkukauden kuukaudelle. Huutomerkein merkittiin erityisen kiinnostavat reissut, ja niissäkin riittää toteutettavaa. Tosin paljon on tuollaista lähialuekalastusta, minkä lisääminen olisikin yksi ensi kauden tärkeimmistä tavoitteista. Nyt on ainakin kunnon suunnitelmat olemassa, loppu on vain toteutuksesta kiinni.

4 Responses to “Alkukausi 2012”

 1. Toge says:

  Kuuluukos huhti -toukokuun toutaimen jallitus kuvioon myös loimijoen pommittaminen? 🙂

 2. Lihis says:

  Kyllähän sitä saattaa joutua piipahtamaan silläkin suunnalla. Viime keväänä oltiin huhti-touko -vaihteessa liikenteessä, sillon oli jo vesi vaan lämmennyt sen verta, että kutukalat hävinneet ja toisaalta syönnös ei (kai) vielä oikeen alkanu.

  Se on vähän tosiaan kysymysmerkki, että mistä sieltä niitä kudulle nousevia löytää ja toisaalta taas se, että koska alkavat sitten sen syöntilätinän. No, pitänee selvitellä, sullahan saattaa jotain hajua ollakin… 🙂

 3. Toge says:

  Joo multa saattaa jotain hajua löytyäkkin 🙂 Mä voin keväällä sulle soitellakkin heti, kun huomaan et jotain alkaa tapahtumaan. Numeros on varmaan pysyny samana?

 4. Lihis says:

  Samahan tuo on ollu vimosen kymmenisen vuotta, niin mitä sitä ny vaihtelemaan. Hyvä kyllä, kun on tämä tiedusteluyksikkö siällä paikanpäällä 🙂

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>