Huove

Tenojoki 2008

Polttaa polttaa. Enää pari päivää ja lähtö Tenolle. Vettä on kuulemma aivan hervottomia määriä, enemmän kuin kevättulvassa.

Sidontapöytä ennen Tenon reissuaSamaan aikaan kun Jukka kävi vetämässä 18 tunnin heittosession Simojoella pidin “seuraa” vieraille ja sidoin perhoja. Tuli tehtyä isoja putkia jos tulvassa joutuu onkimaan. Seuraavaksi täytyy ottaa taukoa ja katsoa jalkapalloa, mutta sidontakarkelot jatkunevat aina torstaihin asti.

On se kumma, miksei sitä tule sidottua talvella?

 

 

Jukkis, 30.6.2008 klo 16:07

Järki lähtee. Melkosta kidutusta laittaa mies töihin muutama päivä ennen kesän lohireissua, kerrassaan edesvastuutonta toimintaa. Eikö meille Lohenkalastajille voisi isot AY-herrat sopia omia TES-sääntöjä? Ehdottaisin työstä vapautusta 1.6 – 31.8 välisenä aikana.  Ei tästä työnteosta nimittäin yhtään mitään tule.

Kävin lauantaina lataamassa Simolla tyhjät pois. Kuten Samuli mainitsikin, 18 tunnin heittosessio täysin kuolleella joella vaatii jo hiukan kieroja mattoja vintillä…;). Mutta minkäs teet kun polte on niin kova. Mutta eipähän tartte lähteä Tenon rantaan harjottelemaan, se on tehty jo huhtikuun lopun päivistä lähtien. Perhoverstas on pyörinyt täydellä kapasiteetilla pari viikkoa, ja eilen rohkenin ensimmäisen kerran tarttua imuriin sillä seurauksella, että pölypussi oli samantien tukossa. Mutta nyt on perhoja, satoi tai paistoi, hukkui tulvaan tai kuivui uomaan, ihan sama. Toinen mokoma sidotaan sitten rannassa.

Kuten Samuli mainitsi, Tenolla piisaa vettä. Ja sekös se huolta ja murhetta aiheuttaa. Heräsin aamulla puoli viiden aikaan pohtimaan, että mitenköhän siitä tulvasta selviää. Olen tässä työpäivän metsästänyt halpaa kertakäyttöupposiimaa. Tuntuu vaan olevan hinnoissaan nuo Power Taperit vielä. Täytynee Prismasta hakea yks rumasti lentävä Ace:n tekele…ihan kaiken varalta. Samoin kaikkea muuta tarpeellista pitää vielä varata mukaan. Reissun päältä pyrimme tekemään tilanneraporttia sen kuin aika antaa myöten. Toivottavasti Samuli on varannut kunnon nuijjan mukaan, voi olla nimittäin kohtuullisen haastava paikka saada ensin minut pois joelta ja sitten vielä Ale, meidän mökki-isäntä, kymmeniä vuosia Tenolla kulkenut rajamies. Siinä sitä onki haastetta kerrakseen.

Jukkis, 1.7.2008 klo 5:36

Heräsin mietiskelemään aamuyön tunteina, että jos isot nousuparvet ovat jo tulleet Tenoon, niin nehän ovat kovan veden myötä pötkineet ylävirtaan sen minkä pyrstöistään ovat päässeet. No, tämähän tarkoittaa sitä, että me menemme perässä. Vaikka asemapaikaksi olemme kaavailleet könkään seutua, on meillä mahdollisuus näppärästi liikkua laajallakin alueella…kaljan juontia on tosin näin tapahtuessa säännösteltävä hieman…

Metsästin eilisen illan sitä uppoanarua, mutta ei löytynyt ainakaan Prismasta. Alkaa tulla hätä. Jostain se on kaivettava. Pari pörhelöä tuli myös kietastua, Tempelhund Variantteja tuumaseen kuparitööttiin. Noihin sen on pakko ottaa.

Jukkis, 2.7.2008 klo 19:17

14 tuntia lähtöön. Kaikki valmistelu alkaa olla tehty. Vavat tarkastettu ja korjattu, siimat puhdistettu ja rasvattu. Vanhat perukkeet poistettu ja uudet viritetty tilalle. Lakkasin juuri viimeisen perhon pään, seuraava sidotaan sitten epätoivon hetkellä, hetkellä jolloin usko omiin kotona talven aikana väsättyihin luomuksiin on koetuksella. Tämä hetki varmasti tulee reissun aikana….

Strategiat on puitu aamuyön tunteina, kun uni ei enää viiden jälkeen ole tullut. Kaikki on nyt mietitty viimeistä piirtoa myöten valmiiksi. Ja aivan varmasti kun jokivarteen astuu, niin nämä mielikuvat ja suunnitelmat on samantien siirrettävä romukoppaan ja mietittävä asiat uudelleen…joki ei ole koskaan sellainen, kuin sen kotona sängyssä kuvittelee olevan. Lisää paineita toi kotipuolesta tulleet terveiset ja Isäukon kutinat siitä, että nyt se poika taitaa ison kalan napata. Kannustuksena vanhemmilta jokivarteen lähtee upouusi Retken jakkara, jolla on niin lokoisa istuskella ja katsella virran vientiä. Kyllä on Samuli taas kateellinen :D. Kiitoksia vaan vanhemmille harrastusten tukemista, ilman sitä tästä hommasta ei koskaan olisi mitään tullutkaan.

Uuden repun lisäksi varustehankintoina Guiden AWM saa työparikseen Guiden Sink1/Sink2 Power Taperin. Pakko myöntää, että sattui lievä ylireagointi tuon synkän siiman hankinnan kanssa. Hain nimittäin eilen Tiurasta Guiden Sink4/Sink5 siiman ja kävin testaamassa sen heittolaiturille. Uppos muuten hyvin ,ei ois kivelle paljon hävinny. Ja tämähän se huoletti aamuyöstä sen verran paljon, että yhdeksän aikaan roikuin Tiura-uistimen oven kahvassa nöyränä pyytelemässä siiman vaihtoa. Toisen vavan olen jo lisävarustellut Mach:n 65:lla sink-tippillä ja supernopeasti uppoavalla perukkeella. Kahtotaanhan, mitä sieltä vavan nokasta loppujen lopuksi jokeen lentää, kunhan paikan päälle päästään.

Ei kait tässä, seuraava raportti tulee ( jos tulee ) jokivarresta, kun ehdin taukoa pitämään ( jos ehdin taukoa pitämään). Toiveta ( varsinkin turhia sellaisia ) saa aina esittää, en tiedä vaadinko liikaa, mutta yhtä isoa lähden reissulta hakemaan. Jokainen voi mielessään päätellä, mitä kellekkin se iso tarkoittaa. Mittään en luppaa, mutta kaiken teen, jotta toiveesta tulis totta. Ale oli jo yhden menettäny katkottamassa siimat. Nyt pakkaamaan pirssiä. Moro! 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>