Huove

Jokkmokk, Norrbotten, Ruotsi

Pitkään suunniteltu reissu Pohjois-Ruotsiin on viimein toteutumassa. Kirjoittelen tätä Samulin luota, oluen ja perhopenkin äärestä. Huomenna aamutuimaan Nissanin keula suunnataan kohti suurta tuntematonta, Jokkmokkin alueen kalavesiä. Tuntemattomia nämä todella tuntuvat olevan: suuresta nettietsinnästä ja foorumeilla tiedustelusta huolimatta emme onnistuneet löytämään oikeastaan mitään tarkempaa juttua näiden alueiden kalastuksesta. Niinpä olemme lähdössä todelliseen pioneerityöhön eksploraatiohengessä. Tarkoitus on kalastaa Jokkmokkin lähellä sijaitsevien Pärlälvenin ja Purkifosenin alueita pari päivää, ja sitten siirtyä pidemmälle tunturialueelle Kvikkjokkiin kalastamaan Tarrateätnua ja Kamatjokkaa. Raporttia tullee tekno-Samulin laitteistolla tien päältä, ja tarkempaa myöhemmin kuvien saattelemana. Lisäksi Huopeen haltuun on joutunut videokuvauslaitteisto, joten reissusta saataneen ihan livekuvaa ihailtavaksi. Sitä odotellessa.

2 Responses to “Jokkmokk, Norrbotten, Ruotsi”

  1. l.kullberg says:

    Kyllä siellä harjuksia riittää (pärlälven).Valitettavasti sinne on tullut saalisrajoituksia.-max 40cm. Täytyy vaan löytää montut,niin saa päästää 90% vapaaksi. Kokemukset perhokal-alueelta. N.15-20. x 3 vurok.
    Sitten vielä taimenet päälle,jollei katko siimoja niin joutuu päästämään.t.lasse

  2. Lihis says:

    Juu, meillä toisiaan piti hiljaisempaa. Oli vähän hankala ajankohta noin kelin ja vedenkorkeuden suhteen, tai sitten ei vain osattu. Todennäköisin sekoitussuhden on hyppysellinen ensimmäistä, aimo roimaus jälkimmäistä.

    Comeback -kiertuetta noille vesille on suunniteltu jo pitkään. Ei vain ole aikatauluista löytynyt sopivaa rakoa käydä uudestaan vähän enemmän prime time -aikaan. Kun pitää sitä perhanan lohtakin olla Finnmarkissa kalastamassa…

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>