Huove

Kalastusvisa

Tämä talvi on kalastuksellisesti ollut varsin nuiva. Paukkupakkaset ja kunnon nietokset ovat kyllä tervetulleita, mutta niissä on sama vika kuin kunnon hellekesässä: keli on miellyttävä ja on mukavaa olla olemassa, mutta kalastuksellisesti molemmat tietävät vaikeuksia. Monena aikaisempana vuotena on vielä tammikuusta päässyt merelle mertsari- tai haukiongelle, ainakin etelässä. Nyt ei ole moisesta pelkoa edes Ahvenanmaalla. Taimenkausi loppui kuin seinään ennen joulukuun puoltaväliä.

Nyt on siis ollut aikaa keskittyä muihin hommin, myös kalastuksellisesti. Sidontapenkki on ollut käytössä, mutta itse olen vähän laiskanpulskea sitomaan etukäteen perhoja. Tänä talvena on tosin ollut se poikkeus, että olen sitonut jonkin verran perhoja myös myyntiin, ja siinä sivussa on omaankin rasiaan eksynyt muutama sidos. Huopeen ylläpitoon olisi myös mahdollisuuksia, mutta se aika, mikä opiskeluilta ja työnteolta on virtuaalimaailmalle jäänyt, on viimeaikoina mennyt suurprojektiimme, viime kesän Finnmarkin videon, koostamiseen. Luvassa on melkoisen komea kooste lohen pinturointia ja Pohjois-Norjan jokimaisemia. Julkaisuajankohtaa ei vielä uskalla kiveen hakata, mutta projekti etenee ja näyttää tällä hetkellä todella lupaavalta. We will keep you posted, kuten Lontoossa sanoisivat.

Tästä pääsemmekin tämänkertaisen postauksen varsinaiseen aiheeseen. Hiljattain videon tiimoilta tapahtuneen virtuaalikokoontumisen aikana editoijana toimiva Samulin pikkuveli Valtteri heitti linkkivinkin Älypää-tietovisasivun uusimpaan tulokkaaseen. Nyt on viimein pelattavissa Kalastusvisa! Samuli paukutti heti ensimmäisenä iltana Huopeen tiimin Pohjat ja kuukauden 7. parhaan tuloksen (nyt jo hieman tippunut tuloksissa alaspäin). Enhän voinut siihen tyytyä, vaan visaa oli hakattava niin kauan, kunnes sain paremman tuloksen. Pari iltaa vierähti iloisesti. Kysymykset ovat varsin kinkkisiä, kertaakaan en ole onnistunut vastaamaan oikein jokaiseen 25 kysymykseen. Ennätystuloksessa viimeinen jäi vastaamatta. Varsin mielenkiintoista kalastukseen liittyvää nippelitietoa olen myös oppinut, varsinkin onkimisen ja verkkokalastuksen puolelta. Henkilökohtaista tuloskuntoa seurataan täällä.

Top-listat

Lihiz – Ennätys: 20289, tuloskeskiarvo: 9481, Pelatut pelit: 57

pst – Ennätys: 17122

Screen shot 2010-01-12 at 20.57.03 Samuli otti oikein screenrin ennätystuloksestaan päästäkseen leijumaan sillä. Onneksi pystyin pistämään paremmaksi, vaikka viimeinen kysymys jäi vastaamatta.

6 Responses to “Kalastusvisa”

 1. Lihis says:

  Noiin, palasin pelin ääreen heti postauksen jälkeen, ja avot, sieltähän se täysi 25 oikean vastauksen rivi paukahti, jäi oljenkorretkin käyttämättä. Tulokset on siis päivitetty. Nyt pitäisi sitten vastata vielä nopeammin kysymyksiin.

 2. Pietu says:

  Heh, innostuin itsekin pelailemaan kyseistä peliä.. 21299 tämän hetken henk.koht kärkitulos 😉

 3. Lihis says:

  Samperi, yli tonnilla paremmaksi. Ei auta kun alkaa paukuttaan lisää. Nyt tarvitaan Raipen herkkiä käsiä ja nopeita vastauksia 🙂

 4. Lihis says:

  Äh, oonkohan mä saavuttanut maksimaalisen tulostasoni, kun millään ei tuosta tunnu pääsevän pidemmälle, nyt paras tulos oli 20277.

 5. Pietu says:

  Heh, pieni vinkki:

  Kysymyksiin vastaillessa katso ensin vastausvaihtoehtoja kysymysten sijaan. Hiiri vielä valmiiksi jonkun vastausvaihtoehdon päälle, ehtii nopeammin klikkaamaan. Jos on tutut vastausvaihtoehdot, niin pystyy vastaamaan heti oikein lukematta edes kysymystä. Näin pääsee tuonne 22000 tienoille. Sitten en enää jaksanut.. Onkohan tuo enää ihan tervettä 😀

 6. Lihis says:

  😀

  Ammattilaisen otteilla tuloskuntoon, vähän kuin olisi oppaan ottanut uudelle joelle. No, tässä on pitkä talvi aikaa hioa tuloskuntoa huippuunsa, tosin varsinainen tietämisen idea taitaa häipyä jossain vaiheessa jo pahasti taka-alalle 🙂

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>