Huove

Tikulla silmään ken vanhoja muistelee…

Skannasin eilen aimo läjän vanhoja ihan paperille filmiltä kehitettyjä valokuvia liittyen erääseen projektiin. Vähemmän yllättäen suurin osa niistä liittyi kalastukseen. Minulla oli aikanaan käytössä ensin kirpputorilta 20 markalla ostettu littana spy –mallinen kamera, joskus 90-luvun loppupuolella hankin oman filmipokkarin. Siinä oli mahtavia ominaisuuksia, kuten APS-toiminto, eli kameralla sai otettua normikuvien lisäksi kahta eri mallista leveää panoraamakuvaa. Filmiä paloi kalareissuilla ihan kiitettävästi (tosin ei mitään verrattuna tämän päivän järkkärillä ja sarjatulella otettujen digikuvien määrään). Kun kuvia on nyt saatettu digitaaliseen muotoon, niin pitäähän niitä laittaa tännekin vanhojen muistelemiseksi. Kärkeensä pari panoraamamakupalaa. Näitä lienee jatkossa luvassa lisää, kunhan saan tuota koulun skanneria huudatettua.

 

Harrisuvanto Ystäväni Antti kalastaa monille tutulla paikalla, eli Kitkan Harrisuvannolla. Vuosi on muistaakseni 1998, kuva reissulta, jossa olimme neljän hengen joukkueella ahtautuneet Jussin isän Pajeroon, kohteena Juutua ja Kitka.

 

Aurinko Aurinko nousee Vuontisjoella käsivarressa armon vuonna 2001. Liikenteessä oltiin jälleen Jussin ja isänsä kanssa käsivarressa ja Tenolla.

3 Responses to “Tikulla silmään ken vanhoja muistelee…”

 1. Jukkis says:

  Jumankauta, että on Kitkajoessa tapahtunut reilussa kymmenessä vuodessa pieni muutos veden kirkkauden suhteen…..Kuvassa sentään näkee pohjan, nykyään ei toivoakaan….

 2. jarion says:

  näissä on taikaa. meikäläinen on aina diggaillu filmin rakeisuudesta…pitäs hommata joku vanha filkka järkkä taas käyttöön.
  millonkas se mies kalaan joutais? kaislikot on kuumina.

 3. Lihis says:

  No, kyllä se Kitka kirkas oli ainakin näihin etelän vesiin verrattuna, kun siellä tänä kesänä kävin. Tietenkin vertailukohta on hieman eri, kun sinä Jukkis oot kiertänyt nuita vesiä junnusta asti.

  Ja on tossa rakeisuudessa tietnekin tunnelmaa, mutta itse näin digidiggarina tykkään terävästä kuvasta. Siksipä onkin surullista, että se mun järkkäri on mitä on, tai ainakin hemmetin kittilinssi.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>