Huove

Perhoja Gotlantiin

Kalastamattomuustuskia potiessani innostuin kietomaan muutamia perhoja erityisesti itsenäisyyspäivän Gotlannin reissua silmällä pitäen. Tokihan näitä muuallakin mertasille voi uittaa, mutta aikataulut ennen Gotlantia näyttävät vähän heikoilta. Voi olla, että suolaiseen veteen nämä pääsevät vasta joulukuussa.

Katkaperhoja olen kietonut useampia. Sopivan häkilän puutteessa olen tehnyt sidokset kokonaan marabousta. Muita matskuja ei selän ja silmien lisäksi ole käytetty. Hyvän näköisiä ja erittäin eläviä niistä tulee näinkin. Nyt kun sidoin siivun lyijylankaa koukun alapuolelle, niin alkaa uintiasentokin löytymään. Kuvassa esiintyvän pinkin kaltaisella pösäyksellä tuli se viime vuoden ainoa kolmekymmensenttinen kohdekala.

Katkis

Lisäksi piti vääntää Jarin inspiroimana yksi Haili. Mies on tehnyt niillä nyt jäätävän hyvää jälkeä: kolmelta viime reissulta kaikilta on tullut kala. Ohjeissa varoitellaan kovasti siipien materiaalimääristä, joten niiden kanssa olin tarkkana. En tiedä, oliko vähän liiankin tarkkaa, aika ohkaisiksi jäivät. Silmistä innostuneena oli sellaisetkin väkipakolla pakko perhoon laittaa. Ihan hyvän näköiset, tiedä sitten sotkeeko pahastikin uintia ja sitä kuuluisaa leijuttamisen mahdollisuutta. Tuleepahan koitettua.

Haili

2 Responses to “Perhoja Gotlantiin”

  1. jarion says:

    pelottavan samat värit kun mun karkissa. peltsiltä meinattiin ostaa timon kans patte grisseen soveltuvia tanskalaisia kukon niskoja, niitä alkuperäsiä.

  2. Lihis says:

    Joo, Latellahan niitä taitaa olla useampia taltioituna sieltä jostain Tanskalaisesta nettikaupasta. Mielenkiintosta kyllä kattoo, tuleeko siitä kuinka hyvän näkösiä väännöksiä.

    Tosin mitä sä ny Pattegrisseneitä vääntämään, kun Haililla ne kalat kuitenkin tulee 😀

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>